Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

10. 6. 2022

Vyhlášení výtvarné soutěže UNESCO v Praze

Vyhlášení soutěže UNESCO se uskutečnilo v Praze

Letos si připomínáme 30. výročí zapsání historických center měst Prahy, Českého Krumlova a Telče do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. K tomuto výročí UNESCO vyhlásilo výtvarnou soutěž pro žáky a studenty základních a středních škol, jejímž zadáním bylo zachytit život a kulturní dědictví těchto měst.


Za naši školu jsme do této výtvarné soutěže přihlásili talentovanou amatérskou malířku 3. ročníku Anetu Pluhařovou, o jejímž talentu jsme se nejednou přesvědčili. Kromě ilustrace připravovaných skript pro kurz Sportovní masáže a vernisáže jejích malířských děl, které v zimě zdobily vestibul naší školy, jsme ve spolupráci s vrchní sestrou Hanou Trlicovou Anetě zprostředkovali výstavu jejích děl na neurologickém oddělení Kroměřížské nemocnice.

Do soutěže bylo odesláno hned několik Anetiných prací. Odborná komise kladně ohodnotila všechny a jednu z nich vybrala mezi vítězné práce. Anetina malba Karlova mostu se umístila mezi čtyři nejlepší práce v její kategorii, a to z necelých tří set doručených obrazů. Za zmínku určitě stojí, že se jednalo o jedinou vítěznou amatérskou práci, která nebyla vedena žádnou uměleckou školou.

Slavnostní předávání ocenění se uskutečnilo v budově Ministerstva zahraničních věcí, jehož součástí byla komentovaná prohlídka Černínského paláce. Všichni vítězové obdrželi pamětní list a několik dárkových předmětů, ale tím nejcennějším oceněním je pro všechny zajisté umístění jejich vítězných maleb v Paříži.

Mgr. Lucie Skácelíková, třídní učitelka