Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

4. 10. 2023

VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ SÍTĚ PŘIDRUŽENÝCH ŠKOL UNESCO

VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ SÍTĚ PŘIDRUŽENÝCH ŠKOL UNESCO

Ve dnech 24. 9. – 26. 9. 2023 se naše škola zúčastnila 29. Valného shromáždění Sítě přidružených škol UNESCO, která se konala v multifunkční hale GONG unikátního areálu Dolní Vítkovice Ostrava.


Zasedání se zúčastnilo 53 škol z České republiky, které jsou členy Sítě přidružených škol UNESCO. Do této sítě, která slaví 70 let od svého vzniku, je v současné době zapojeno více než 11 500 škol ze 182 zemí celého světa. To jen dokládá fakt, jak velice prestižní záležitostí je členství v této mezinárodní organizaci. Skutečnost, že se jednalo o významnou událost pro všechny členské školy, podtrhuje i fakt, že se zasedání zúčastnili zástupci z Ministerstva zahraničních věcí České republiky, zástupci z Moravskoslezského kraje a více jak 70 pedagogů z jednotlivých škol.

Hostitelskou školou se v letošním roce stala Obchodní akademie a Vyšší odborná škola sociální Ostrava-Mariánské Hory, která si pro účastníky zasedání přichystala zajímavý a bohatý doprovodný program vyhlídkové věže BOLT TOWER či okružní jízdu s průvodcem za krásami Ostravy.

Mezi hlavní body programu však patřilo schválení charty platné na další tři roky, volby do koordinačního týmu a vyhlášení nových témat v rámci Týdne škol UNESCO pro letošní školní rok. Těmito tématy jsou:

  • Hate speech a mediální výchova
  • 200. výročí narození Bedřicha Smetany
  • Voda

 

Mgr. Veronika Jelínková