Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

25. 10. 2021

Vývojová psychologie tak trochu jinak

Skupinové foto

V pátek 22. 10. 2021 jsme do hodiny vývojové psychologie pozvali vrchní sestru z gynekologicko-porodnického oddělení Kroměřížské nemocnice, Bc. Kláru Čečatkovou.


Sestřička si pro nás připravila velmi poutavou přednášku o prenatálním, perinatálním a novorozeneckém období, a to jak z pohledu maminky, tak především z pohledu odborníka s dlouholetou praxí. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o vývoji plodu, o těhotenství, přípravě na porod, vedení porodu a prožívání narození dítěte rodiči, první kontakt s ním. Během přednášky jsme si mohli prohlédnout instrumentária používané při porodu, k označení novorozence, upomínkové kartičky pro rodiče a pomůcky k měření srdečních ozev plodu. Přednáška byla velmi vyčerpávající, ale přesto jsme měli na vrchní sestru spousty otázek, které nám velmi ochotně zodpověděla.

Moc děkujeme paní Čecatkové za milou návštěvu a obohacení výuky o nové znalosti, které jistě mnozí z nás využijeme nejen při studiu, ale i v životě.

studenti 3.A a Mgr. Malá