Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

19. 9. 2022

Víkendové vzdělávání odborných učitelek

Bazální stimulace s Helenou Dvořákovou z ÚVN Praha

O víkendu 10. – 11. 9. 2022 se v prostorách Střední zdravotnické školy uskutečnilo vzdělávání odborných učitelek v oboru základů Bazální stimulace pod vedením zkušené lektorky Heleny Dvořákové z Ústřední vojenské nemocnice Praha.


Koncept Bazální stimulace je stále poměrně stále novou ošetřovatelskou metodou, která se začala používat až koncem 20. století. Jedná se o koncept podporující komunikaci, vnímání a pohybové schopnosti člověka. Téma Bazální stimulace je obsahovou náplní výuky i pro žáky na naší škole, proto je pro nás jako odborné učitelky důležité rozšířit si teoretické vědomosti a praktické dovednosti z téhle oblasti.

Vzdělávání pro nás všechny bylo velkým přínosem nejen v pracovní, ale i osobní rovině. Krom spousty nových informací jsme si vše mohly i prakticky vyzkoušet, čímž jsme si naše nově nabyté vědomosti více upevnily.

Velké díky patří lektorce, a to zejména za její energický přednes.

Mgr. Lucie Skácelíková, odborná učitelka