20. 1. 2022

Vánoční překvapení pro klienty Domova pro seniory U Kašny

Vánoční přáníčka

Období Vánoc je obdobím radosti, štěstí a obdarovávání – a v tomto duchu jsme se rozhodli zrealizovat se studenty 1.S projekt „Vánoční překvapení". Jednalo se o mezipředmětové propojení, jehož prostřednictvím vyučující a studentky vytvořily pro seniory v DpS U Kašny drobné dárečky – andílky, vánoční přáníčka, dopisy a video nahrávku hudebního pásma koled, jejímž prostřednictvím jsme chtěli potěšit a zpříjemnit advent klientům pobytové služby.


Studentky v hodinách hudebně-dramatické výchovy natočily s vyučující Mgr. Karafiátovou pásmo vánočních koled, které bylo v elektronické formě zasláno vedení DpS U Kašny. Dále
v hodinách estetické výchovy vyrobily s Mgr. Švachovou andílky, vánoční přáníčka a napsaly dopisy osamělým seniorům. Všechny tyto dárečky doplnila krásnými řádky vánočního rozjímání Mgr. Stručovská.
Vše bylo předáno v předvánočním čase vedoucí zařízení, paní Aleně Gazdové, která jistě spravedlivě podělila klienty domova.
Na závěr bych chtěla moc poděkovat studentkám 1.S, že se velmi pěkně zhostily jednotlivých úkolů, a svým kolegyním za zapálení při realizaci tohoto projektu.

1.S a Mgr. Malá