Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

9. 1. 2022

Vánoční dárečky

Fotografie z akce "Vánoční nadělování"

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež patří mezi novější ambulantní sociální službu se sídlem v Kroměříži na Hanáckém náměstí. Se zástupci této instituce jsme se poprvé setkali
na začátku školního roku v rámci pracovního setkání „u kulatého stolu". Jedná se o službu zaměřenou na cílovou skupinu - děti a mládež. Jelikož takových institucí je v našem městě poskrovnu, rozhodli jsme se s nimi navázat bližší spolupráci, jak po stránce výkonu učební praxe nebo exkurzí, tak i možnosti využití odborníků ve výuce.


Služba velmi zaujala studentky prvního ročníku sociálního oboru a vzešla z jejich řad myšlenka na realizaci „Vánoční dílničky", jejímž prostřednictvím by se seznámily s klienty a vyzkoušely si pro ně zrealizovat aktivity. Bohužel, tato akce se s ohledem na covidová opatření nemohla uskutečnit. Ani tato situace studentky nezaskočila, dílničku se rozhodly přesunout na příhodnější dobu, a klientům připravily drobné dárkové balíčky, které jim byly předány na Vánoční besídce 23.12.

V lednu nám pracovníci Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež poslali zprávu o „Vánoční besídce" a poděkování za dárečky:

Vánoční den v NZDM Kroměříž
Dne 23. 12. 2021 se uskutečnila Vánoční besídka a rozdávání dárků.
Během odpoledne se v klubu vystřídalo 31 klientů. Kvůli pandemii covid-19 děti chodily po skupinkách o cca 7 lidech. Akce byla určena pro děti a mládež od 6 do 18 let. Věkový průměr toho dne činil 11-12 let.
Kdo měl zájem dostat dárek, musel splnit předem určený počet bodů za volitelné aktivity, jež rozvíjely zejména vědomosti a dovednosti. Každý, kdo svědomitě plnil úkoly, odcházel s vánočním balíčkem.
Vánoční dárky tvořilo 20 „krabic od bot" (díky sbírce v R.C. Sedmikráska, Chropyně) a také dárkové balíčky od studentů Střední zdravotnické školy v KM, (díky iniciativě třídní učitelky Barbory Malé).
Klienti plnili např. vánoční tajenku, hráli hru bingo, soutěžili v domalování poloviny obrázku, ve stříhání papírových vloček, v házení na koš, v doplňování a luštění a účastnili se dalších miniaktivit.
Děkujeme tímto SZŠ Kroměříž a RC Sedmikráska za podporu a přejeme krásný nový rok 2022!

Moc děkujeme!

1.S a třídní učitelka Mgr. Malá

Fotografie z akce "Vánoční nadělování"

Vánoční dárečky