Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

15. 1. 2024

Univerzitní kolo Překladatelské soutěže UPOL

budova UPOL

Dne 5. 1. 2024 se naše žákyně zúčastnily Univerzitního kola Překladatelské soutěže UPOL. Stejně jako vloni, i letos naši školu reprezentovala vítězka školního kola, Adéla Pálková ze 2. A. Druhou soutěžící, která se zúčastnila univerzitního kola, byla rovněž žákyně 2.A, Maeveen Stoneová.


Všichni studenti měli za úkol přeložit dva texty, z nichž jeden byl populárně naučný článek z internetového magazínu a druhý byl umělecký text z britského časopisu The Guardian. Že se jedná o velmi prestižní soutěž, o niž je pravidelně velký zájem, dokládá i fakt, že se letos do univerzitního kola zapojilo 259 soutěžících z různých středních škol.
V tuto chvíli probíhá vyhodnocování překladů. Slavnostní vyhlášení a předávání diplomů se bude konat opět na Filozofické fakultě UPOL, a to 26. 1.
Kromě vyhlášení výsledků se soutěžící mohou také těšit na workshopy k jednotlivým jazykům, které budou zaměřeny na metody práce s překladem, doplněné o komentáře „vzorových" překladů a častých chyb, kterých se studenti při překladu v soutěži dopouštěli.
Oběma žákyním děkujeme za reprezentaci naší školy.

Mgr. Veronika Jelínková

Studentky

budova UPOL

Studentky