Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

5. 4. 2022

UNESCO a vyhlášení výtvarné soutěže

UNESCO a vyhlášení výtvarné soutěže

U příležitosti 30. výročí zapsání prvních českých památek na seznam světového dědictví vyhlásilo UNESCO výtvarnou soutěž věnovanou památkám v Praze, Telči a Českému Krumlovu. Do této soutěže jsme se přihlásili i my s naší žákyní Anetou Pluhařovou ze 3. A. Porota vybere několik desítek nejzdařilejších prací, které budou využity jako doprovod fotografické výstavy připravované ve spolupráci s velvyslanectvím ČR v Paříži a agenturou CzechTourism. Konat by se měla v externích veřejně přístupných prostorách velvyslanectví ČR v Paříži na závěr roku 2022, v době předsednictví ČR v Radě Evropské unie. Vybrané práce budou rovněž vystaveny i v prostorách Černínského paláce, hlavního sídla Ministerstva zahraničních věcí ČR.


Vedle toho budou vítězové všech tří kategorií na 1.-3.místě pozvání do sídla MZV ČR / Sekretariátu České komise pro UNESCO, kde proběhne slavnostní vyhlášení a předání ocenění z rukou zástupců České komise pro UNESCO.
Hodnotící komise bude složena převážně ze zástupců odborných institucí, v jednání je i účast předního českého výtvarníka. Hodnocena bude originalita, kreativita při zpracování tématu, kvalita práce, celkový dojem.
Posouzení prací a vyhlášení výsledků proběhne v měsíci květnu 2022, slavnostní předání diplomů a ocenění třem vítězům spolu s výstavou vybraných prací se uskuteční pravděpodobně dne 3. června 2022 v prostorách Černínského paláce v Praze za účasti představitelů České komise pro UNESCO.

Mgr. Gabriela Křížanová