Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

17. 10. 2021

UNESCO a Světový den výživy

UNESCO a Světový den výživy

Jedno ze tří témat vyhlášených UNESCEM je Světový den výživy, který připadá na 16. října.


Na naší škole jsme tento den samozřejmě oslavili, a to netradiční výukou anglického jazyka s rodilým mluvčím Russlem, s nímž jsme si tento den společně připomněli. Nebylo to však jediné téma, které s žáky v hodinách probral.

Mimo jiné se s nimi Russle bavil například i o globálních problémech a co jedinec může udělat pro změnu k lepšímu a to nejen ve smyslu šetření potravinami, ale také jak můžeme šetřit energií, vodou, a jak se lépe chovat k životnímu prostředí. Žáci tak měli v hodinách možnost si vyzkoušet, jaké to je používat angličtinu v praxi a konverzovat s někým, kdo nerozumí češtině, poslechli si správnou výslovnost, rozšířili si slovní zásobu a zábavnou formou si procvičili spoustu věcí k maturitě. Výuka tak byla příjemně zpestřena a nejen žáci si z hodin odnesli spoustu nových poznatků, které využijí v dalších hodinách anglického jazyka.

Určitě to byla zajímavá a přínosná zkušenost, díky níž žáci zjistili, že angličtina může být i zábavná.

Třídy 4. A, 4. B, Russle Pereira, Mgr. Gabriela Křížanová

Skupinové foto

 

FlipChart

Tabule