Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

5. 3. 2024

Tajemství komunikace 6x jinak

Tajemství komunikace 6x jinak

Školní kolo Psychologické olympiády zdravotnických škol se konalo 1. března.


A rozhodně to nebyl ztracený čas. Publikum, které bylo složené z žáků druhých a třetích ročníků, brzy zjistilo, jak originálně, tvárně a široce lze pojmout téma vyhlášené pro letošní školní rok: Tajemství komunikace. Každá z šesti soutěžících zpracovala téma po svém, takže jsme se zabývali rolí fyzického kontaktu v komunikaci, zamysleli jsme se nad nedostatky verbální i neverbální komunikace a nad znakovým jazykem neslyšících a nedoslýchavých. Zajímavý úhel pohledu na zadané téma poskytla prezentace věnovaná umění jako prostředku sebereflexe, ale také studie pojednávající o komunikaci s agresivním jedincem nebo práce, která představila osobní zkušenost cizince, který se učí komunikovat česky.   

Vítězkou školního kola psychologické olympiády se stala Julie Trnková ze třídy 3.A, druhé místo obsadila Simona Svobodová ze třídy 3.S, třetí místo a také cenu diváka získala Tran Huyen Nhi ze 3.A. 

Všechna tři děvčata nás budou reprezentovat v regionálním kole olympiády ve Vsetíně. 

Všem děkujeme za zdařilé výkony a přejeme hodně štěstí v regionálním kole. 

 

Mgr. Hana Kovářová

Mgr. Edita Pechová