Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

3. 3. 2024

Soutěž středních škol Zlínského kraje v silovém čtyřboji

Soutěž středních škol Zlínského kraje v silovém čtyřboji

Naše škola vyslala do soutěže jedno odvážné družstvo dívek a jedno ještě odvážnější družstvo chlapců.


Soutěž v silovém čtyřboji pořádala VPŠ a SPŠ Holešov 29. února 2024. Soutěže se zúčastnilo 12 středních škol, které zastupovala čtyřčlenná družstva chlapců a dívek. Kromě škol ze zlínského kraje se soutěže zúčastnilo také několik mimo regionálních škol zřizovaných ministerstvem vnitra.   

Soutěž probíhala formou rozdílných disciplín pro chlapce a dívky. Děvčata šplhala na tyči, házela plným míčem, prováděla trojskok snožmo z místa a dělala na čas sedy-lehy. Chlapci absolvovali shyby na doskočné hrazdě, tlaky s činkou v lehu, trojskok snožmo z místa a svisy vznesmo na doskočné hrazdě. 

V průběhu celého klání se ukázalo, že použít tu nejlepší techniku není vůbec jednoduché, a že mimo vlastních fyzických fondů je třeba taktéž zapojit správnou koordinaci pohybů a taktiku. Samotná klání byla velmi vyrovnaná a zápal a soutěživost byly patrné po celou dobu soutěže. Tomu odpovídaly i dosažené výkony, které byly velmi vyrovnané.

Naši reprezentanti se v soutěži neztratili a vyrovnaně zápolili s ostatními týmy. Celá akce proběhla ve výborné atmosféře a za velkého povzbuzování účastníků.

 

Mgr. Vlastimil Botek