Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

22. 2. 2022

Školní kolo Olympiády v českém jazyce zná své vítěze

Ilustrační fotografie

Ve středu 16. února 2022 proběhlo v aule naší školy, jako je tomu již každoročně, školní kolo Olympiády v českém jazyce. Studenti napříč ročníky tak měli možnost poměřit své síly ve znalostech gramatiky a v samostatném písemném tvůrčím projevu na zadané téma.


I když byly gramatické úlohy tradičně velmi náročné, přítomných dvanáct studentů se s nimi vypořádalo s bravurou. V písemném projevu zase studenti překvapili, z jakých rozličných stran mnohdy dokáží pevně stanovené téma uchopit a stylisticky jej vyjádřit.

I když byly výsledky těsné, první místo s přehledem získala Tereza Šílová ze 3. A. V závěsu za ní se na druhém místě umístil Radim Přikryl (4.A) následován Jitkou Pšejovou (3.S) na místě třetím.

Tereza a Radim také budou reprezentovat naši školu v okresním kole Olympiády v českém jazyce, které se bude konat 29. března na Gymnáziu Kroměříž.

Vítězům srdečně blahopřejeme a všem studentům děkujeme za účast a za kvalitní výsledky, kterými rozhodně ostudu neudělali.

Mgr. Eva Stručovská, Mgr. Patrik Dudek (za PK CJL a spol. předmětů)

Vítězové

Vítězové

Vítězové