Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

3. 2. 2022

Školní kolo 51. ročníku Dějepisné olympiády

Dějepisná olympiáda

V úterý 25. 1. 2022 proběhlo na Střední zdravotnické škole Kroměříž školní kolo Dějepisné olympiády pořádané Národním pedagogickým institutem České republiky s tematickým zaměřením „Šlechta v proměnách času".


Žáci měli 90 minut na práci s osmnácti soutěžními úlohami, v rámci nichž pracovali s textem, popisovali obrázky a fotografie a porovnávali mapy a grafy. Účast žáků v olympiádě je nutno ocenit, soutěžních otázek bylo značné množství a mnohé z nich byly velmi obtížné, určitě přesahovaly rozsah, v němž je na naší škole dějepis vyučován. Žáci se při soutěži pokusili zodpovědět téměř všechny otázky a podařilo se jim dosáhnout slušného skóre.
Soutěže se zúčastnilo osm zájemců z tříd prvních a třetích ročníků. Na třetím místě se umístila Marie Burianová z 1.S, druhé místo obsadil František Petřivalský ze 3.A. Vítězkou soutěže je Emma Kemény ze 3.S, která bude v březnu reprezentovat naši školu při okresním kole Dějepisné olympiády.
Děkuji za účast všem zúčastněným, vítězce školního kola gratuluji a za celou školu jí přeji hodně štěstí do okresního kola olympiády.
Mgr. Jindřich Martínek

Plakát k akci