Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

23. 11. 2021

Setkání se začínající spisovatelkou Veronikou Doskočilovou

Setkání se začínající spisovatelkou Veronikou Doskočilovou

Dne 19. 11. 2021 proběhla v rámci hodin českého jazyka a literatury ve třídě 3.S beseda se začínající mladou spisovatelkou, slečnou Veronikou Doskočilovou. Slečna Doskočilová s námi strávila dvě vyučovací hodiny, ve kterých nás seznámila s jejími začátky, tvorbou a vůbec vším, co takové psaní knih zahrnuje a obnáší. Také nám přiblížila celý proces úpravy a následného vydání textů v podobě knih, jelikož i v této oblasti je slečna Doskočilová již zkušená. 


V druhé části besedy nás blíže seznámila se svým dílem, a to knihami „Přítel z domova" a „Skleněné ztráty". Zejména její první kniha „Přítel z domova" nás jako studenty Sociální činnosti velmi zaujala, a to nejen tématem, ale také prostředím domova pro seniory, kde se tento příběh odehrává. K této příležitosti nám paní učitelka Stručovská připravila pracovní list, díky kterému jsme měli příležitost krátce nahlédnout mezi řádky tohoto emotivního díla.
Slečna Doskočilová působila velmi příjemným pozitivním dojmem, všechny dotazy vždy s chutí zodpověděla. Nutno také říci, že díky své odhodlanosti jít za svým cílem a splnit si svůj sen, je slečna Doskočilová velmi inspirativní osobností a za to jí děkujeme.
Také bychom jménem celé třídy chtěli poděkovat paní učitelce Stručovské, která nám toto zajímavé a poutavé sezení zajistila. Doufáme, že se nám podobná příležitost ještě někdy naskytne.

S poděkováním
žáci 3.S

Skupinová fotografie se spisovatelkou