15. 9. 2022

Sedláčkův memoriál 2022

Reprezentace SZŠ

Dne 13. 9. 2022 se naše škola zúčastnila atletického víceboje - Sedláčkova memoriálu. Tuto akci pořádalo Gymnázium Kroměříž ve spolupráci s Atletickým  klubem v Kroměříži. Soutěž byla určena pro chlapce a dívky ze středních škol.


Studenti závodili v běhu, skoku dalekém a vysokém, vrhu koulí a štafetách. Jednotlivé atletické disciplíny byly podle umístění závodníků bodovány a následně sčítány.

Konkurence byla náročná, ale snaha dosáhnout co nejlepších výsledků rozhodně nechyběla. Naši školu reprezentovalo družstvo dívek, které se mezi soutěžícími rozhodně neztratilo. Celkové čtvrté místo v hodnocení družstev bylo určitě zasloužené.

O vynikající výsledek se postarala Jana Krejčiříková, která doběhla na krásném druhém místě v běhu na 200 metrů a běh na 800 metrů suverénně vyhrála. Za sebe bych chtěl jmenovitě pochválit všechny naše reprezentanty – Kateřina Čechová, Alžběta Juráková, Jana Krejčiříková, Blanka Mackrlová, Veronika Šímová, Sabina Petříková a Barbora Matušincová.

Kladem této sportovní akce byl rozhodně i aktivní pohyb na čerstvém vzduchu, sportovní zápolení a reprezentace školy. Celá akce se uskutečnila za velmi příznivého počasí na místním atletickém stadionu v Kroměříži.

Mgr. Vlastimil Botek