Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

30. 10. 2023

Sebeobrana na zdravotnické škole

ukázka sebeobrany

V letošním školním roce se naše škola zapojila do projektu – Podpora sebeobrany na středních školách. Cílem projektu bylo zvýšení aktivní a pasivní schopnosti sebeobrany. Akce se uskutečnila během září a října.


Projektu pod vedením zkušeného lektora se zúčastnili žáci 1.– 3. ročníků a probíhal v hodinách tělesné výchovy. Žáci se seznámili se základními principy bezpečného chování, získali schopnost správně vyřešit krizovou situaci a naučili se ovládat praktické prvky fyzické sebeobrany. Součástí bylo zvýšení svého zájmu o aktivní přístup k pohybu, zdravý způsob života a vhodné trávení volného času.

Žáci byli s výukou velmi spokojeni, otevřela jim nové obzory ve  znalostech sebeobrany i zdravého životního stylu. Sami si prakticky vyzkoušeli, jak se v určitých krizových situacích zachovat. Celý projekt byl velmi přínosný a žáky opravdu zaujal.

 

Mgr. Vlastimil Botek