Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

28. 3. 2024

Regionální kolo Olympiády v klinické propedeutice

Regionální kolo Olympiády v klinické propedeutice

Soutěžící opět potvrdili vysokou odbornou úroveň.


V pondělí 18. 3. 2024 se v naší škole konalo regionální kolo Olympiády v Klinické propedeutice. Přijeli k nám soutěžící ze SZŠ a VOŠZ Zlín, z Masarykova gymnázia, SZŠ a VOŠZ Vsetín a ze Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické Uherské Hradiště. Naši školu reprezentovaly Denisa Chovancová a Sofie Hanispáková s tématem Anamnéza a Natálie Dočkalová s Valentýnou Al-Awa s prací na téma Poruchy vyprazdňování moči.

V porotě zasedli odborníci z klinické praxe, a to Bc. Michaela Chocholatá – náměstkyně pro ošetřovatelskou péči z Kroměřížské nemocnice, a.s., Jiří Minks, DiS – vedoucí radiologický asistent z Nemocnice Kroměříž, a.s. a hlavní sestra Nemocnice Milosrdných sester sv. Vincence de Paul, s.r.o. Mgr. Martina Tenčíková.

Soutěžní práce a výstupy žáků byly velmi vyrovnané, mnohé často svým rozsahem konkurovaly bakalářským pracím a vybrat z nich tři nejlepší bylo pro porotu velmi těžké. 

Odborná porota rozhodla takto:

1. místo: Julie Kohútová: Cytologie děložního čípku 

2. místo: Adéla Dubovská, Agáta Urbánková: Prevence onkologického onemocnění prostaty

3. místo: Sára Vaňková a Anna Urubčíková: EEG.

Výhercům gratulujeme a všem soutěžícím děkujeme za odborné příspěvky. Poděkování patří i odborné porotě, která svoji úlohu neměla vůbec jednoduchou.

 

Mgr. Monika Sojková

učitelka odborných předmětů