9. 3. 2023

Pořádali jsme regionální kolo Psychologické olympiády

Porota

Ve středu 8. 3. 2023 se na naší škole uskutečnilo regionální kolo Psychologické olympiády určené pro žáky středních zdravotnických škol. Tématem letošního ročníku olympiády bylo „Jak jsem překonal/a sám/sama sebe“.


Do regionálního kola postoupili žáci, kteří se umístili na prvních dvou příčkách školních kol olympiády. Naši školu reprezentovaly Erika Kůrová a Šárka Procházková. Ze Střední zdravotnické školy a VOŠ zdravotnické Zlín přijely Agáta Kluková a Karolína Mašková. Za Masarykovo gymnázium, Střední zdravotnickou školu a VOŠ zdravotnickou Vsetín k nám zavítaly Natálie Bogarová a Terezie Janošcová. Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště na regionální kolo do Kroměříže vyslala Lucii Borkovou a Kateřinu Ivanovou.

Prezentace soutěžících s tématy jako překonávání zdravotních potíží, různých těžkých životních situací nebo homosexualita a transsexualita hodnotila odborná porota složená zejména z externích hostů, odborníků z praxe. V odborné porotě zasedla Mgr. et Mgr. Alena Butulová ze Střediska výchovné péče DOMEK Zlín, Mgr. Lenka Chytilová, DiS. ze Střediska výchovné péče Kroměříž, Mgr. Andrea Novosadová, školní psycholožka SZŠ Kroměříž, PaedDr. et Mgr. Hana Pašteková Rupertová z Psychiatrické nemocnice v Kroměříži a nechyběl ani Mgr. Marek Mikláš, MBA z Poradenského a krizového centra Zlín.

S rozhodováním měla porota opravdu nelehký úkol, soutěžící otevíraly opravdu zajímavá témata. Na prvním místě se umístila Kateřina Ivanová ze Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické Uherské Hradiště, která zároveň postupuje do ústředního kola, které se uskuteční v dubnu v Liberci. Druhé místo obsadila Šárka Procházková z domácí SZŠ Kroměříž a bronz si z regionálního kola odnesla Karolína Mašková ze SZŠ a VOŠ Zlín. Cenu studentské poroty složené ze zástupců zúčastněných škol získala Terezie Janošcová z Masarykova gymnázia, SZŠ a VOŠ zdravotnické Vsetín.

Výhercům gratulujeme a děkujeme členům odborné poroty za účast a sdílení odborných pohledů na prezentovaná témata.