Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

25. 11. 2022

První pomoc se záchranáři z praxe

Výuka první pomoci se záchranáři z praxe

V rámci projektu Implementace krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje II naše škola realizovala aktivitu s názvem Zapojení odborníka z praxe do výuky na SŠ. Využili jsme tak spolupráci s PhDr. Davidem Románkem a Jaroslavem Sedlářem, záchranáři Zdravotnické záchranné služby Kroměříž.


Odborníci ve vzájemné spolupráci s pedagogy školy vedli teoreticko-praktickou výuku v prvních ročnících oboru Praktická sestra v předmětu První pomoc. Žáci si pod dohledem odborníka z praxe vyzkoušeli jednotlivé odborné úkony, mezi které patří například trojitý manévr pro zajištění průchodnosti dýchacích cest nebo manipulace s laryngoskopem, kterou žáci ocenili nejvíce.

Na závěr výuky naši žáci zhlédli ukázku prvotního vyšetření zraněného v modelové situaci, kterou předvedl a okomentoval právě odborník z praxe.

V rámci této spolupráce došlo k předání odborných znalostí a zkušeností nejen žákům, ale také pedagogům, kteří mohou nabyté zkušenosti předávat dalším žákům, a tím ještě více zkvalitnit odbornou výuku.

Spolupráci pedagoga s odborníkem z praxe shledáváme velmi přínosnou a těšíme se na další spolupráci.

Mgr. Veronika Luběnová a Mgr. Andrea Přijalová