Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

2. 5. 2022

Soutěž v první pomoci v terénu na Mělnicku

Naši žáci v akci

Čtyřčlenné družstvo třídy 3.A se ve dnech 26. - 27. 4. 2022 zúčastnilo soutěže v první pomoci ve Lhotce u Mělníka. Ve složení Eva Furchová, Eliška Hlahůlková a Veronika Ondruchová se družstvo pod vedením velitele Jakuba Krče umístilo na pěkném 7. místě.


Spolu s dvanácti družstvy SZŠ z celé republiky soutěžili v prokazování znalostí a dovedností po dva dny. Ve večerních a nočních hodinách s čelovkami zachraňovali v prostorech tábora místního Domu dětí a mládeže čtyři zraněné na místním nádraží po výbuchu a požití alkoholu, se zraněním, poleptáním, amputací, otravy alkoholem.

Následující den probíhali místním lesem, skalami, tunelem a na čtyřech stanovištích poskytovali první pomoc při hromadném neštěstí, autonehodě, pádu ve skalách, při záchraně tonoucího kojence u rybníka a postřelení šípem z luku. Dopoledne měli žáci prostor pro zajímavý doplňkový program skládající se z akce Ruce na prsa aneb detekce nádoru v prsech a šourku, dále praktického nácviku chůze s různými druhy protéz, praktického cvičení s gerontologickým trenažérem a brýlemi simulujícími požití návykových látek.

Kromě přátelských kontaktů si žáci odnesli zejména cenné zkušenosti a krásné zážitky z kraje Kokořínska. Žákům patří poděkování za zodpovědný a reprezentativní přístup po celou dobu akce.

Mgr. Hana Kovářová, vedoucí semináře první pomoci