Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

3. 11. 2022

Školní kolo Překladatelské soutěže letos zaznamenalo velkou účast

Účastníci soutěže

V úterý 1. 11. 2022 se naši žáci opět po roce zúčastnili dalšího ročníku Překladatelské soutěže pro studenty středních škol. Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, která tuto soutěž organizuje, vybrala letos pro žáky dva zajímavé, ovšem poměrně náročné soutěžní texty.


Prvním textem byla recenze filmu Syn, jež bude publikována v kulturní sekci internetového zpravodajství Českého rozhlasu. Druhým textem byl odborný text pojednávající o terminálu na zkapalněný zemní plyn. Oba tyto texty měli žáci za úkol přeložit z angličtiny do češtiny během dvou hodin.

Vzhledem k tomu, že se i v letošním roce zúčastnilo této soutěže velké množství žáků, budou výsledky školního kola zveřejněny v pátek 11. 11. 2022. První dva nejlepší překladatelé postupují do univerzitního kola, které se uskuteční 4. a 5. 1. 2023 v prostorách Univerzity Palackého v Olomouci.

Všem žákům za jejich snahu o kvalitní překlad a práci s textem velmi děkujeme. Těší nás opakovaný zájem o jazykové soutěže.

Mgr. Veronika Jelínková, Mgr. Gabriela Křížanová