Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

11. 11. 2021

Překladatelská soutěž

Fotka z konání akce

Dne 2. 11. 2021 se naše škola poprvé zapojila do prestižní Překladatelské soutěže pro studenty středních škol. Tuto soutěž organizuje Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci pod záštitou Jednoty tlumočníků a překladatelů. Naši žáci z jednotlivých ročníků si tak mohli ve školním kole vyzkoušet, jaké to je být alespoň na chvíli v kůži profesionálního překladatele.


Žáci dostali za úkol přeložit během dvou hodin dva texty, z nichž jeden byl odborný a druhý umělecký. Přestože se vůbec nejednalo o nenáročné texty, žáci si s touto výzvou poradili velmi zdatně a opravdu profesionálně. Velmi nás, vyučující anglického jazyka, také potěšil obrovský zájem o tuto soutěž, protože se do ní zapojilo 33 žáků napříč všemi ročníky.

Na prvním místě se umístila Simona Kroutilová ze 4. B, na druhém místě Jiří Ježek, rovněž ze 4. B. Třetí místo pak obsadila Eliška Hlahůlková ze 3. A. Čtvrtou až sedmou příčku obsadili tito žáci: Alžběta Juráková ze 3. S, Sára Karolová ze 3. A, Veronika Dvorníková ze 3. A a Petr Malčík ze 2. B.

Všem výhercům tímto gratulujeme a prvním dvěma umístěným přejeme hodně štěstí do státního kola, které se bude konat 4. ledna 2022 v Olomouci.

Mgr. Veronika Jelínková, Mgr. Gabriela Křížanová

Skupinová fotografie z akce

Fotografie z akce

Fotografie z akce

Fotografie z akce