Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

5. 1. 2022

Předvánoční charitativní sbírky

Fotka třídy, zapojené do akce

Vánoční čas je dobou klidu, míru, pohody a solidarity. A tak se i naše škola rozhodla přispět k vánoční náladě prostřednictvím několika drobných sbírek vybraným charitativním organizacím.
Jedna z těchto sbírek byla pořádaná spolkem Harmonie, jejíž výbor se rozhodl podpořit všechny věkové kategorie, zejména však kategorii z řad dětí. Takovou podmínku pak splňovala sbírka Fakultní nemocnice Olomouc pod názvem Ježíškova výzva. Tato charitativní sbírka byla určena pro všechny dlouhodobě hospitalizované pacienty ve FNOL. Sbírky se ochotně ve velkém počtu zúčastnili nejen pedagogové, ale i žáci ze všech tříd. Dle požadavků nadace se jednalo hlavně o sbírku trvanlivých potravin, dek, hrnečků, křížovek, omalovánek, pastelek a dalších drobností.


Jednu soukromou sbírku si pak udělala i třída 3.A, která se rozhodla podpořit charitativní výzvu Ježíškova vnoučata. Jedná se již o několikátý ročník, který probíhá celorepublikově a spočívá v podpoře splnění snu některého ze seniorů. Třída 3.A si vybrala paní Evu z Uničova, jejímž přáním byl potravinový balíček. Z této sbírky nebyl ve třídě nikdo vyloučen, a tak každý přispěl nějakou drobností k splnění jednoho snu.
Všechny sbírky pak byly ještě před zahájením vánočních prázdnin doručeny do správných rukou.
Závěrem bych pak chtěla poděkovat všem, kteří se sbírek zúčastnili a pomohli tak zpříjemnit vánoční čas lidem, jež ho nemohou trávit se svými blízkými.

Mgr. Lucie Skácelíková
předsedkyně spolku Harmonie,
třídní učitelka 3.A

Fotka z charitativní akce

Fotka z charitativní akce

Fotka z charitativní akce