Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

26. 6. 2023

Zjišťovali jsme, jak pracovat s klienty azylových domů a uprchlíky

Interaktivní část přednášky

V pátek 23. 6. 2023 třídu 2.S v rámci Psychologie a komunikace navštívila Mgr. Petra Urbanová z Mladé Boleslavi, která pracuje dlouhodobě jak s klienty azylových domů, tak i uprchlických zařízení, ale působí zároveň i jako soukromý psychoterapeut.


Její bohaté praktické zkušenosti se staly zajímavým a poutavým základem přednášky a následného workshopu, které si pro žáky připravila. Ochotně také odpovídala na jejich dotazy.

V druhé části se žáci rozdělili do skupin a prakticky si vyzkoušeli, jak vyplnit formuláře pro dávky v hmotné nouzi, pro přídavky na děti nebo pro poskytnutí příspěvku na živobytí. Tyto dovednosti totiž běžně klienti azylových domů nezvládají, a proto je pomoc odborných pracovníků v této oblasti pro ně klíčová.

Závěrem jsme se ještě zamysleli nad smyslem sociální práce a jejími úskalími v praxi. Mgr. Urbanové moc děkujeme za zajímavé a inspirující setkání a těšíme se na budoucí spolupráci.

Mgr. et Mgr. Edita Pechová