Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

1. 12. 2022

Praxe 3.A v Psychiatrické nemocnici Kroměříž

Žákyně naší školy na praxi v PN Kroměříž

Ve středu 30. 11. 2022 byl nejen poslední listopadový den, ale pro nás znamenal i ukončení naší učební praxe na interním oddělení B v Psychiatrické nemocnici. Rozhodli jsme se tedy, že po splnění ošetřovatelských výkonů zpříjemníme pacientům pobyt v nemocnici společným vyráběním. A protože se pomalu blíží vánoční čas, tak i naše vyrábění se neslo ve vánočním duchu.


Musím uznat, že naši pacienti byli opravdu velmi kreativní a šikovní. Povedlo se jim vytvořit nádherné výrobky. Do tvoření jsme zapojili všechny pacienty - soběstačné, ale i ty na lůžku. Hotové výrobky pak posloužily k výzdobě pokojů a společných prostor oddělení.

Tato společná práce pomohla jak pacientům, tak nám, studentům. Mohli jsme si i díky tomuto vyrábění ověřit, že práce zdravotníků nespočívá pouze ve vykonávání standardní ošetřovatelské péče, ale že stejně důležité je i zapojení pacientů do aktivizačních činností.

Dominika Geryková, 3.A