Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

15. 4. 2024

Práce sestry z jiného úhlu pohledu

Práce sestry z jiného úhlu pohledu

Návštěva Psychiatrické nemocnice v Kroměříži ukázala žákům jinou tvář zdravotnictví a možná i směr pro budoucí zaměstnání.


V pátek 12. 4. jsme se zúčastnili exkurze v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži, kterou pro nás připravil Bc. Stanislav Juřena, DiS, náměstek pro nelékařské zdravotnické obory a Mgr. Jurčíková, manažerka kvality. Oba se stali našimi průvodci a celou nemocnici nám za krásného slunečného počasí ukázali. 

V první části exkurze jsme byli v majestátním sále, v němž dýchala historie, seznámeni s koncepcí psychiatrické nemocnice a psychiatrické péče a také s léčbou závislostí. Poté následovala prohlídka areálu nemocnice, jenž se pyšní nádhernými budovami v secesním stylu. Blíže jsme poznali některé z terapií. Pozornost byla zaměřena na terapie pracovních činností. Psychiatrickou péči jsme poznali zase o něco blíže, nahlédli jsme do specifik, která s sebou tato péče nese. Všichni terapeuti i hlavní organizátoři se nám věnovali s maximální pozorností a my jim za to moc děkujeme.

 

Mgr. Monika Sojková a Mgr. Hana Kovářová

učitelky odborných předmětů