Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

2. 12. 2022

Program POKOS s vojáky na zdravce

Ukázka z programu POKOS

V úterý 29. 11. 2022 se žáci 1. a 2. ročníků zúčastnili akce Příprava občanů k obraně státu (POKOS), která se uskutečnila v dopoledních hodinách v prostorech naší školy.


Účastníci byli rozděleni do několika skupin a na každém stanovišti se seznámili s určitou oblastí týkající se obrany státu, kterou zajišťuje mimo jiné Armáda České republiky. Mohli tak vstřebat informace o chemické přípravě, první pomoci v armádě, speciálních vojenských pomůckách a díky opičí dráze, která pro ně byla připravená v tělocvičně, si vyzkoušet, jestli by uspěli u vstupních zkoušek u armády.

Žáci byli po zásluze odměněni drobnými pozornostmi, které pro ně organizátoři nachystali. Celá akce měla za cíl účastníky seznámit s různými situacemi, se kterými by se mohli v reálném životě setkat. Akce svůj účel splnila a žáci si z ní odnesli jak zajímavé zážitky, tak i nově nabyté vědomosti.

Mgr. Eva Stručovská