Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

28. 9. 2021

Pavlína Hotařová

  • Doba studia a rok absolutoria, třídní učitel:

- 1996–1998, SZŠ Kroměříž – TU – Mgr. Dana Aronová

  • Obor studia:

- pomaturitní kvalifikační obor Všeobecná zdravotní sestra (student musel mít při nástupu na tento obor již
první maturitu na jiné střední škole)


  • Aktuální profese a místo výkonu práce:

- všeobecná zdravotní sestra na plicním oddělení Kroměřížské nemocnice a.s. (aktuálně jedno ze dvou zde zřízených covidových oddělení)

  • Zajímavé pracovní zkušenosti, kterými si absolvent prošel:

- za svoji nejzajímavější a nejvíce obohacující pracovní zkušenost považuji práci staniční sestry na interním oddělení, kterou jsem vykonávala devět let. Získala jsem díky této pozici mnoho pracovních a životních zkušeností.
- velmi zajímavou zkušeností pro mne byla také práce na jednotce intenzivní péče na interním oddělení v Kroměřížské nemocnici a.s., kde jsem pracovala celkem šest let

  • Co mi studium na SZŠ dalo/vzalo?

- studium na vaší škole mi dalo mnoho vědomostí a díky tomu, že nás ještě tenkrát vyučovali lékaři a odborníci „z terénu“, bylo studium velmi zajímavé, zábavné a plné jejich zkušeností, které ve mně zkrátka zanechaly hlubokou stopu. Velmi ráda na tato léta vzpomínám a je mi líto, že se od této formy vyučování upustilo.

  • Tři rysy, které by, dle absolventa, měly vystihovat kvalitního zdravotníka:

- bezpochyby musí jít o člověka zodpovědného, poctivého, empatického, s dobrým srdcem, s láskou k lidem, pracovitého, schopností pochopit bolest druhého... mohla bych jmenovat nekonečný seznam

  • První věc, která se absolventovi vybaví v souvislosti se SZŠ:

- sestřičky v modrých šatech s bílou zástěrkou a hurá na praxi :)

  • Kterého živoucího člověka absolvent nejvíce obdivuje a z jakého důvodu:

- vybaví se mi moje maminka, která celý život pracovala také jako zdravotní sestra a byla mi vždy velkým vzorem. Ráda se se mnou učila a předala mi mnoho svých profesních zkušeností a rad.
- nemohu vynechat ředitelku naší Kroměřížské nemocnice a.s. MUDr. Lenku Mergenthalovou, která je opravdu výborným manažerem naší nemocnice a mezi zaměstnanci je všeobecně velmi oblíbená.
- v neposlední řadě musím také vzpomenout učitelku odborných předmětů z Odborného učiliště Křenovice, paní Ludmilu Zavadilovou, která učí odborné předměty na učebním oboru Pečovatel, a právě můj syn měl to štěstí mít paní učitelku jako třídního pedagoga. Právě i ona by mohla být vzorem všem zdravotníkům.

zpracovala: Jana Hotařová