8. 3. 2023

Uskutečnilo se školní kolo Olympiády v klinické propedeutice

Soutěžící

V pondělí 6. 3. 2023 se na naší škole uskutečnilo školní kolo Olympiády v klinické propedeutice. Olympiády se zúčastnili žáci tříd 2.A, 3.A a 3.B oboru Praktická sestra.


Soutěžící si nejprve vylosovali pořadí a následně odprezentovali svou práci porotě a divákům. Žáci přednášeli o tématech alternativních léčebných metod, změnách krevního tlaku a o různých formách specifických terapií.

Odborná porota ve složení Mgr. Pavlína Hrdinová, Mgr. Hana Ponížilová a Mgr. Lucie Skácelíková hodnotila formu zpracování, odbornost, způsob prezentace, komunikaci a práci s informačními zdroji.

Zvolená témata byla poutavě zpracovaná. Rozhodování kvůli tomu bylo pro členy poroty náročné. První místo obsadila Šárka Procházková z 3.B s tématem Specifická terapie – kortikoidy. Na druhém místě se umístila Julie Hošťálková z 2.A, která zpracovávala téma Synkopa. Třetí místo získala Kristýna Ligačová z 3.A, která na porotu zapůsobila tématem Homeopatie.

Během prezentací se do rozhodování o vítězi zapojili i diváci – každý student mohl na lísteček zvolit číslo vystupujícího, který ho nejvíce oslovil. Ze soutěžících pak žákovská porota ve složení Eliška Šišková (2.A), Blanka Mackrlová (3.A) a Jiří Ramiš (3.B) vybrala vítěze ceny diváka, kterou získaly Lucie Žušková a Anna Klígerová z 3.A s tématem Akupresura a moxování.

Soutěžícím děkujeme za účast a kvalitní zpracování vybraných témat. Vítězům gratulujeme a Šárce Procházkové a Julii Hošťálkové přejeme hodně štěstí v regionálním kole.