Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

3. 3. 2024

Olympiáda v klinické propedeutice

Olympiáda v klinické propedeutice

Školní kolo Olympiády v klinické propedeutice se uskutečnilo 13.února 2024.


Soutěže se zúčastnili žáci 2. ročníků oboru Praktická sestra. Soutěžní práce byly zaměřeny na symptomatologii onemocnění, záněty, nádory a na vyšetřovací metody. Soutěžící se zodpovědně připravili, výkon všech soutěžících byl na velmi dobré odborné úrovni. Prezentované práce byly zajímavě zpracované, a proto bylo rozhodování pro členy poroty velmi náročné.

Roli poroty zastaly učitelky odborných předmětů SZŠ Kroměříž: Mgr. Andrea Přijalová, Mgr. Hana Ponížilová a Mgr. Věra Honešová. Základními hodnoticími kritérii pro ně byla forma zpracování, odbornost, způsob prezentace, komunikace a práce s informačními zdroji.

První místo obsadily Valentýna Al-Awa a Natálie Dočkalová ze třídy 2. A s prezentací na téma Poruchy vyprazdňování moči. Tato dvojice získala i cenu diváků. 

Druhé místo patřilo Denise Chovancové a Sofii Hanispákové ze třídy 2. B s prezentací Anamnéza. 

A na třetím místě se umístila Pavla Trnečková ze třídy 2. A s prezentací Spánek a poruchy spánku.

Žáci, kteří obsadili 1. a 2. místo, budou reprezentovat naši školu v regionálním kole olympiády, které se bude konat na naší škole 18. března. 

Všem děkujeme za účast a vítězům gratulujeme. 

 

Mgr. Monika Sojková