Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

29. 3. 2022

Okresní kolo 51. ročníku Dějepisné olympiády

Fotografie ze soutěže

V únoru proběhlo na Střední zdravotnické škole Kroměříž školní kolo Dějepisné olympiády. Vítězkou a postupující do okresního kola se stala studentka 3.S Emma Kemény.
Okresní kolo se konalo ve čtvrtek 24. 3. 2022 od 9:00 do 10:30, vzhledem k přetrvávající nepříznivé epidemiologické situaci probíhalo distančním způsobem. Soutěžního kola se zúčastnilo dvanáct studentů z okresu Kroměříž, většinou se jednalo o gymnazisty. Tematickým zaměřením soutěže opět byla „Šlechta v proměnách času".


Pořadatelé do naší školy zaslali e-mailovou zprávu obsahující zadání soutěže, vytištěné zadání pak naše reprezentantka vypracovávala v místnosti 318. Soutěžních otázek bylo značné množství – 19 otázek na 19 listech A4. Zadané úkoly byly velmi obtížné, otázky ověřovaly schopnost pracovat s textovými i obrazovými materiály a vyžadovaly po soutěžících hluboké historické znalosti. Soutěžící studentka vypracovala všechny velmi obtížné soutěžní otázky, vyučující následně pracovní listy naskenoval a odeslal na určenou e-mailovou adresu.
Děkujeme Emmě za reprezentaci naší školy v okresním kole a věříme, že její zájem o historii bude trvat i nadále.
Mgr. Jindřich Martínek

otázky