Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

17. 3. 2023

Okresní a krajské kolo soutěže v silovém čtyřboji chlapců a dívek

Reprezentanti naší školy

Ve čtvrtek 16. 3. 2023 se v Holešově uskutečnila soutěž v silovém čtyřboji. Soutěže se zúčastnilo celkem 16 středních škol, které zastupovala čtyřčlenná družstva chlapců a dívek.


Soutěž probíhala tak, že děvčata šplhala na tyči, házela plným míčem, prováděla trojskok snožmo z místa a sedy-lehy na čas. Chlapci absolvovali shyby na doskočné hrazdě, tlaky s činkou v lehu, trojskok snožmo z místa a svisy vznesmo na doskočné hrazdě.

Celé klání zúčastněných družstev ukázalo, že použít tu nejlepší techniku nebylo vůbec jednoduché a mimo vlastních fyzických fondů bylo třeba taktéž zapojit správnou koordinaci pohybů. Samotná klání byla velmi vyrovnaná a zápal a soutěživost byly patrné po celou dobu soutěže. Tomu odpovídaly i dosažené výkony, které byly velmi vyrovnané.

Naši školu úspěšně reprezentovala družstva dívek a chlapců, která se v soutěži neztratila a vyrovnaně zápolila s ostatními týmy.

Pořadatelem soutěže byla VPŠ a SPŠ Holešov. Mimo školy Zlínského kraje se soutěže zúčastnily i školní subjekty z jiných krajů, které jsou zřizovány ministerstvem vnitra.

Celá akce probíhala ve výborné atmosféře, kde klasické povzbuzování vůbec nebylo jen ojedinělým jevem.

 

Mgr. Vlastimil Botek