Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

1. 2. 2024

Naši olympionici v českém jazyce

Studentky před budovou fakulty

I letos, jak tomu velí tradice, proběhlo na Střední zdravotnické škole v Kroměříži školní kolo Olympiády v českém jazyce. To se konalo v pondělí 8. ledna za účasti jedenácti žáků napříč všemi ročníky. Stejně jako každý rok, i letos sestávala soutěž ze dvou olympijských disciplín: náročné a nekompromisní gramatické části a tvořivě odlehčené části slohové.


Navzdory nesporné náročnosti mnohých cvičení se žáci vyrovnali s úkoly velmi dobře, stejně tak je nezbytné ocenit myšlenkovou hloubku některých pasáží slohových prací, jejichž zpracovávané téma letos znělo: Dopis mému o pět let mladšímu já.
Ve školním kole se na prvním místě s přehledem umístila Veronika Sedlářová (3.A), následována Natálií Sádlíkovou (3.A) na místě druhém a Martinem Hošou (2.B) na třetím. Jako ocenění za své umístění žáci obdrželi knižní tituly ze současné české literatury.

V úterý 30. ledna se děvčata, která se umístila na prvním a druhém místě, po zásluze zúčastnila okresního kola olympiády, jež se konalo ve slavnostním duchu na Gymnáziu Kroměříž. I zde žákyně poměřily své síly v gramatických a slohových dovednostech, tentokrát však mezi těmi nejlepšími v okrese. I když byla konkurence veliká, je třeba oběma děvčatům poděkovat za účast a hlavně za reprezentativní výsledky, jichž dosáhly.

PK českého jazyka a společenskovědních předmětů   

 foto z akce

foto z akce

foto z akce

foto z akce

foto z akce

knihy