Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

7. 12. 2022

Mikulášská nadílka v Kroměřížské nemocnici

Mikulášská výprava ze zdravky

Každé dítě se těší na Mikuláše. Ten nahlédne do své knihy hříchů, anděl rozdá dárečky a sladkosti všem hodným dětem a ty trochu zlobivější postraší čerti. Některé děti a senioři bohužel tohle kouzelné období nemohou strávit doma, ale v nemocnici. Proto jsme se v pondělí 5. 12. 2022 se spolužáky společně oblékli do kostýmů čertů, andílků a Mikuláše, vzali pár sladkostí a vyrazili dělat radost po odděleních Kroměřížské nemocnice.


Čekaly na nás děti na dětském oddělení, v oční školce i na oddělení ORL. Všechny děti byly moc šikovné, řekly básničku a následně byly po zásluze odměněné. A tak i tento rok zůstal čertovský pytel úplně prázdný. Naši cestu jsme vzali i přes oddělení ošetřovatelské péče, kde z nás senioři měli také velkou radost a mnohdy si vzpomněli na své vlastní dětství.

Zakončení naší cesty bylo tradičně u nás ve škole, kde si konečně čerti vybrali pár nezbedníků z řad žáků, poznačili si je fixami a čekají, zda se do příštího roku polepší.

Myslíme si, že se tento den velmi vydařil a přinesl úsměv nejen dětem, ale i dospělým, seniorům a také nám samotným.

Tereza Šílová, 4.A