Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

23. 6. 2023

Šesté místo na mezinárodní soutěži v první pomoci

Náš reprezentant v akci

Ve dnech 21. a 22. 6. 2023 se studenti z Kroužku první pomoci zúčastnili soutěže v poskytování první pomoci s mezinárodní účastí s týmy z Rakouska, Německa a Slovenska. Soutěž se konala v táboře Zálesí v Mladém Bříšti u Jihlavy.


První den byli studenti rozděleni do týmů ve složení studentů z různých měst. Hlavním cílem bylo vyzkoušet si poskytovat první pomoc s náhodnými kolemjdoucími, splnili celkem tři stanoviště.

 

Druhý den soutěžili studenti už každý za svou školu. Prošli čtyřmi stanovišti a plnili test fyzické zdatnosti. Ošetřili mnoho zranění, například poranění hrudníku, infekt myocardu, anafylaktický šok, popáleniny a otravy. Nechyběla ani hromadná nehoda cyklistů, nebo autonehoda. Slovy kapitánky Veroniky: "Jako kapitánka týmu bych to zhodnotila velmi kladně. Bojovali jsme, naučili jsme se komunikovat v týmu a hlavně rychle se rozhodovat. To je v profesi zdravotníků to nejdůležitější! A získali jsme krásných 93 bodů z celkového počtu 105."

Tým naší školy se umístil na krásném 6. místě z celkového počtu 30 týmu. Po zvládnutí všech těžkých úkolů a zkoušek, které je čekaly, si studenti odváží pocit hrdosti z dobře odvedené práce a nadšení do další soutěže.

V. Šímová, J. Hoštálková, A. M. Fargačová, M. Bosák