Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

1. 6. 2023

Žáci oboru Praktická sestra mají maturitní zkoušky za sebou

Jedna z maturantek u zkoušky

Dvacet dva žáků 4. ročníku oboru Praktická sestra skládalo v květnu praktickou i ústní maturitní zkoušku z pěti předmětů. Během těchto dnů měli možnost všichni žáci zúročit své znalosti a dovednosti, které získali za svého čtyřletého studia.


Praktická maturitní zkouška se po slavnostním zahájení za přítomnosti vedení školy a sociálních partnerů konala v termínu 15. - 19. 5. 2023 na I. interním a I. chirurgickém oddělení Kroměřížské nemocnice, a.s. Určení pracoviště pro vykonání praktické maturitní zkoušky předcházelo jeho rozlosování žáky v aule školy před velikonočními prázdninami pod dohledem zkušební komise.

Ústní část maturitní zkoušky, která probíhala poslední květnový týden, se skládala ze společné a profilové části. Společnou část tvořila povinná zkouška z českého jazyka a literatury a z anglického jazyka, který si vybrali jako maturitní předmět všichni žáci. Profilovou část tvořila zkouška z ošetřovatelství a psychologie a komunikace.

Po několika dnech či týdnech, kdy se žáci intenzivně věnovali přípravě na maturitní zkoušku, je nyní čeká slavnostní předávání maturitního vysvědčení, které se bude konat za přítomnosti pedagogů, sociálních partnerů, rodičů a známých v pátek 9. 6. 2023 od 12:00 v aule naší školy.

Mgr. Lucie Skácelíková, MBA, třídní učitelka