Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

24. 1. 2023

Zážitky z lyžáku

Naše žákyně na lyžích

V letošním školním roce se lyžařského kurzu pořádaného v termínu 15. 1. – 20. 1. 2023 zúčastnilo celkem 59 žáků. Kurz proběhl v Kunčicích u Starého Města a ubytováni jsme byli na dvou chatách, Stará Škola a Na Pile, jež se nacházejí jen kousek od sjezdovky.


Účastníci lyžařského kurzu byli dle svých schopností a dovedností rozděleni do pěti družstev, takže následně vznikla dvě družstva snowboardistů a tři družstva lyžařů – začátečníci a pokročilí. Počasí bylo po celý týden proměnlivé, ale očekávaného sněžení jsme se nedočkali. Na sjezdovce byl naštěstí dostatek sněhu a ten nám umožnil konat výcvik. Přes počáteční pokusy a nezdary nakonec všichni žáci svah zvládli.

V rámci programu byly pořádány odborné přednášky. Další večerní program probíhal dle stanoveného plánu kurzu, kterého se účastnila všechna družstva. Cíl výcviku, naučit a zdokonalit schopnosti žáků v lyžování, byl splněn. Poslední večer proběhlo vyhodnocení kurzu a závěrečný program. Celkově kurz proběhl podle plánu a příjemným bonusem mimo jiné bylo i to, že se obešel bez úrazů.

Mgr. Vlastimil Botek