Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

17. 10. 2021

Kulatý stůl se sociálními partnery

Kulatý stůl

Dne 11. října 2021 se uskutečnil na půdě SZŠ Kroměříž kulatý stůl se sociálními partnery v rámci navázání spolupráce a vytvoření expertní skupiny pro tvorbu nového školního vzdělávacího programu oboru sociální činnost.


Cílem kulatého stolu bylo zejména hledat odpovědi na otázky: • Zda oslovení sociální partneři mají zkušenosti s výkonem učební či odborné praxe na svém pracovišti? V případě kladné odpovědi, s jakými pozitivy či negativy se setkali? • Jakými praktickými dovednostmi by měl být absolvent oboru sociální činnost vybaven do profesního života? • Jaké teoretické znalosti by měl absolvent ovládat?

V prvním bloku programu moderátorka kulatého stolu Mgr. Hofrová představila přítomné zástupce školy, zejména pak ředitelku školy PhDr. Hanákovou, vedoucí učitelku praktického vyučování Mgr. Kovářovou, odborné učitelky Mgr. Malou a Mgr. Švachovou a dále koordinátorku školního vzdělávacího programu Ing. Kračmerovou.  Následně se představili zástupci oslovených sociálních partnerů, se kterými škola spolupracuje dlouhodobě nebo oslovila prvně pro navázání spolupráce.

V rámci kulatého stolu se hodně diskutovalo, zejména o kvalitě absolventů a o faktorech, které jí ovlivňují, o možnostech nastavení rovnováhy mezi tím, co požadují po absolventech škol zaměstnavatelé, a tím, co po skončení školy absolventi skutečně umí, o motivaci žáků. Účastníci se shodli na tom, že tato diskuze byla velmi přínosná a domluvili se na další spolupráci ať už v rámci připomínkování ŠVP či ve formě odborných exkurzí v zařízeních sociálních partnerů, besed a přednášek s odborníky z praxe pro naše žáky.

Mgr. Veronika Švachová, vyučující odborných předmětů

Kulatý stůl - fotografie z akce