Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

23. 1. 2024

Kam po studiu na SŠ?

Aula - ilustrační foto

Na tuto otázku žákům maturitních tříd odpovídala paní Mgr. Michaela Hrdinová z kroměřížského ÚP 9.1.2024 v rámci besedy, která jim byla šitá na míru.


Maturanti se tak dozvěděli o výhodách dalšího studia na vyšších odborných školách i v bakalářských a magisterských studijních programech vysokých škol. Nezapomnělo se ani na možnost absolvovat ve zkrácené formě další maturitní nebo učební obor a také tímto způsobem si rozšířit svoji kvalifikaci.

Pro ty, kteří chtějí jít hned po maturitě do zaměstnání, tady byly praktické rady, jak se připravit na pracovní pohovor, jaké náležitosti musí mít pracovní smlouva, jaké povinnosti má zaměstnavatel a jaké zaměstnanec.

I ten, kdo by po maturitě toužil pracovat v zahraničí, dostal praktické tipy, na co si dát pozor při sjednávání práce či brigády.

A konečně tu byly informace o tom, co může čerstvým absolventům střední školy nabídnout samotný ÚP. Zkrátka, každý z budoucích absolventů naší školy dostal spoustu praktických rad, které v blízké budoucnosti určitě využije.

Mgr. et Mgr. Edita Pechová

Fotografie z akce

Fotografie z akce