Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

8. 3. 2022

Jak správně komunikovat a pochopit neslyšící a nedoslýchavé osoby

Fotografie z přednášky

Tak tímto tématem jsme se zabývali v pátečních hodinách Psychologie a komunikace s třídou 3.A.
A aby rady a informace byly opravdu z praxe, pozvali jsme si do výuky pana Michala Loučku z Centra pro neslyšící a nedoslýchavé v Kroměříži. V první hodině jsme se seznámili se zásadami komunikace, možnými bariérami a problematikou sluchadel. Dozvěděli jsme se, jaké může mít pacient sluchadla, jak se správně ošetřují, nasazují a získali jsme informace o nejčastějších možných poruchách.


V druhé hodině jsme si pořádně protáhli prsty a vyzkoušeli si prstovou abecedu. Následně jsme se přenesli do běžné komunikace neslyšících, do znakového jazyka. Naučili jsme se znakovat pozdravy, barvy, roční období, měsíce. Hodina se setkala s velmi pozitivním ohlasem. Věřím, že exkurz do života neslyšících a nedoslýchavých nám pomůže i v péči o tyto pacienty ve zdravotnických zařízeních.
Moc děkujeme panu Loučkovi za jeho odborný výklad a čas, který nám věnoval, a těšíme se na další spolupráci s Centrem po neslyšící a nedoslýchavé.

3.A a Mgr. Barbora Malá

Fotografie z akce

Fotografie z akce

Fotografie z akce

Fotografie z akce