Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

25. 1. 2024

Hodnocení Lyžařského kurzu 2023/2024

Studenti na lyžáku

V letošním školním roce se lyžařského kurzu pořádaného v termínu 14.1. – 19.1.2024 zúčastnilo celkem 36 žáků. Kurz proběhl v Kunčicích u Starého Města a ubytováni jsme byli na chatě Stará Škola, jež se nachází jen kousek od sjezdovky.


Účastníci lyžařského kurzu byli dle svých schopností a dovedností rozděleni do tří družstev, takže následně vzniklo jedno družstvo snowboardistů a dvě družstva lyžařů – začátečníci a pokročilí. Počasí nám přálo, teploty pod nulou a téměř stálé drobné sněžení vytvářelo ideální podmínky pro lyžování, navíc na výborném prachovém sněhu. Přes počáteční pokusy a nezdary nakonec všichni žáci svah zvládli.
V rámci programu byly pořádány odborné přednášky. Další večerní program probíhal dle stanoveného plánu kurzu, kterého se účastnila všechna družstva. Cíl výcviku, naučit a zdokonalit schopnosti žáků v lyžování, byl splněn. Poslední večer proběhlo vyhodnocení kurzu a závěrečný program - karneval. Celkově kurz proběhl podle plánu a příjemným bonusem mimo jiné bylo i to, že se obešel bez úrazů.

Mgr. Vlastimil Botek
vedoucí kurzu