Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

16. 12. 2022

Fulbrightova komise - přednáška o možnostech studia a práce v USA

Přednáška

Komise Jamese Williama Fulbrighta je mezivládní česko-americká organizace, jejímž hlavním cílem je podpora středoškoláků a vysokoškoláků v různých vzdělávacích, vědeckých a kulturních výměnných programech mezi ČR a USA. Tyto pobyty jsou studentům hrazeny prostřednictvím různých stipendijních programů.


Proto jsme velmi ocenili, když za námi ve středu 14. 12. 2022 přijela Hani Hurtová z Fulbrightovy komise, kde pracuje jako poradkyně pro studenty středních škol, kteří zvažují či plánují studium na některé z vysokých škol v USA.

Kromě informací o studiu na vysokých školách žákům prvních a druhých ročníků velmi zajímavě, věcně a srozumitelně představila všechny možnosti, které mají a mohou využít například prostřednictvím programu FLEX, což je roční stipendijní program pro středoškoláky, jenž plně hradí Odbor pro vzdělávací a kulturní záležitosti Ministerstva zahraničí USA.

Žáci rovněž dostali celou řadu velmi užitečných tipů, na které instituce se mohou obrátit v případě, že chtějí pouze pracovat, cestovat, či zdokonalit své jazykové schopnosti v USA. Paní Hurtová přednášku doplnila o celou řadu konkrétních odkazů, které žáci naleznou na Education USA Czech Republic.

Děkujeme paní Hurtové za motivující přednášku, která byla obohacena o její vlastní zkušenosti se studiem i prací v USA.

Mgr. Veronika Jelínková

 

Fulbrightova komise - logo