Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

7. 3. 2022

Exkurze v protialkoholní záchytné stanici

Skupinová fotografie účastníků exkurze

V pondělí 28.2.2022 se třídy 4.A a 4.B zúčastnily exkurze, která probíhala v Protialkoholní záchytné stanici. Tam jsme se od náměstkyně pro ošetřovatelskou péči dozvěděli něco málo o historii alkoholu, o alkoholu jako takovém, s jakými lidmi se na stanici často setkávají, jak probíhá příjem, hospitalizace a jak dlouho zde lidé pobývají a kolik tato služba stojí. Zjistili jsme, že tato práce není zrovna psychicky ani fyzicky jednoduchá. Je potřeba být trpělivý, umět si poradit a popřípadě zavolat policii, která se stanicí úzce spolupracuje.


Samozřejmě exkurze nebyla jen o poslouchání a postávání na místě. Podívali jsme se, jak vypadají pokoje, ve kterých hospitalizovaní lidé musí určitou dobu strávit, a i mí spolužáci si vyzkoušeli, jaké to je být zamknutý za mřížemi, kterými byly pokoje vybaveny. V jednom takovém pokoji byla pouze postel s matrací a ve druhé místnosti pouze matrace na zemi. Kromě toho tam byl turecký záchod, takže to nebyl žádný komfort.
Z exkurze jsme si odnesli nové poznatky a všem se nám líbila, protože to bylo zase něco jiného. Navíc jsme se zamysleli nad tím, že zde i my můžeme po nějaké oslavě skončit, když se nebudeme hlídat. A to by nikdo z nás určitě nechtěl.

Simona Kroutilová, 4.B

Z exkurze

Z exkurze