Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

3. 11. 2023

Exkurze třetích ročníků do Prahy

Exkurze třetích ročníků do Prahy

V pondělí 23. 10. 2023 jsme se vypravili se žáky třetích ročníků na třídenní exkurzi do Prahy. Pestrý program zaměřený na historickou prohlídku našeho hlavního města jsme obohatili i o návštěvy několika muzeí a Galaxii barev.


Jako první jsme po našem příjezdu navštívili Národní muzeum, kde jsme si kromě mnoha zajímavých exponátů z historie národa, evoluce a minerálů mohli z kopule historické budovy vychutnat i jedinečný výhled na Václavské náměstí a další památky hlavního města. Následně jsme si udělali procházku po Václavském náměstí a navštívili muzeum Illusion Art Prague, kde si žáci vyzkoušeli smyslové klamy v reálném životě i v umění. Poslední, co nás v rámci prvního dne čekalo, byla interaktivní výstava The Pop Up , kterou jsme navštívili v Podolí.

Program druhého dne naší exkurze jsme měli zaměřený na poznávání památek Starého Města. Tento den byl opravdu velmi nabitý. Z Václavského náměstí jsme se procházkou dostali na Staroměstské náměstí, kde jsme se v rámci komentované prohlídky Staroměstské radnice a orloje dozvěděli spoustu zajímavostí o vzniku Starého Města, nahlédli jsme do podzemí radničních domů a vystoupali i na Staroměstskou věž, kde jsme z výšky obdivovali krásy historických budov a náměstí. Další část našeho putování po Praze byla směřována přes Karlův most na Pražský hrad. Zde jsme navštívili nejznámější turistická místa, a to starou část paláce Pražského hradu, Zlatou uličku a chrám sv. Víta.

Druhý den našeho putování Prahou jsme završili návštěvou vystoupení v divadle Radka Brzobohatého, kde jsme zhlédli hru Přelet nad kukaččím hnízdem.

Poslední středeční den jsme navštívili výstavu Galaxie barev, kde jsme nejen zhlédli moderní formu umění, ale mohli si ji i na vlastní kůži vyzkoušet. Tato výstava v nás zanechala spoustu dojemných a krásných zážitků.

V odpoledních hodinách po závěrečné procházce Václavským náměstím a dokoupením suvenýrů jsme se za krásného podzimního počasí rozloučili s Prahou a vydali na cestu zpět
do Kroměříže.

 

Mgr. Malá Barbora