Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

5. 6. 2023

Pozor, křehké! Sociální obor navštívil Muzeum Kroměřížska

Naši žáci na programu v Muzeu Kroměřížska

V pátek 2. 6. 2023 se žákyně druhého ročníku oboru Sociální činnost vydaly v rámci výuky výtvarných činností na edukaci do Muzea Kroměřížska, aby se seznámily s různými materiály pro výtvarnou činnost a s prácí s nimi.


Přivítala nás krásná výstava studentů střední odborné školy z Valašského Meziříčí. Před samotnou výstavou jsme byly seznámeny s výrobou skla, různými termíny, které se v této oblasti používají a s historií tohoto výjimečného oboru. Dozvěděly jsme se, že skláři jsou umělci, jejichž činnost je nadmíru náročná, ale zato velmi zajímavá. Čeští skláři jsou ve světě vyhlášenými odborníky.

Na výstavě jsme mohly shlédnout krásné výrobky nejen ze skla, ale také z porcelánu či užitou malbu na různé podkladové materiály. Dále jsme shlédly video, které nám ukázalo práci sklářů při pecích a s různými speciálními sklářskými nástroji.

Úplně na konec jsme si zkusily nazdobit skleněné svícny, kde naše studentky mohly projevit svou výtvarnou kreativitu při zdobení skla.

Mgr. Jitka Kučerová