Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

25. 10. 2021

Exkurze na oddělení Centrální sterilizace

Exkurze na oddělení Centrální sterilizace

Dne 12. a 13. října jsme s našimi studenty druhých ročníků navštívili oddělení Centrální sterilizace Kroměřížské nemocnice. 


Tímto oddělením nás prováděla staniční sestra p. Glacová. Studenti byli seznámeni s oddělením, které není lůžkové. Toto oddělení je rozděleno na čistou a “špinavou” část, vzhledem k tomu, jak zde probíhá příjem materiálu z operačního sálu a dalších oddělení. Žáci zde mohli vidět proces samotného příjmu materiálu, dekontaminaci jednotlivých druhů materiálů, proces dezinfekce a přípravy ke sterilizaci. Naši studenti si na vlastní kůži mohli vyzkoušet práci sestry na tomto oddělení. Kontrolovali chirurgické instrumenty, balili operační nástroje do speciálních operačních sít pro jednotlivé druhy operací a připravovali další materiál k procesu vlastní sterilizace. Během exkurze měli na sobě jednorázové ochranné oděvy, a tudíž si vyzkoušeli pohyb v těchto pomůckách, jako je tomu na praxi. Exkurze byla pro žáky přínosná a pomohla žákům doplnit informace o tématu sterilizace.

Mgr. Eva Dobroslávková

Skopinové foto

Centrální sterilizace

studentky na centrální sterilizaci

skupinová fotografie z exkurze

Studentka s nástroji

studentky na centrální sterilizaci