Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

30. 1. 2024

Exkurze druhých ročníků do mikrobiologické laboratoře Kroměříž

Exkurze - žáci

Dne 24. 1. 2024 a 26. 1. 2024 jsme v rámci předmětu Ošetřovatelství - cvičení navštívili Kroměřížskou nemocnici a.s., kde jsme zamířili na prohlídku mikrobiologické laboratoře. Celou exkurzí nás provedla MUDr. Yvona Bařinková, která nás poutavým způsobem seznámila s chodem oddělení, organizací práce, ale i vyšetřovacími metodami, které laboratoř používá.


Mikrobiologická laboratoř se dělí na několik úseků, a to na úsek klinické bakteriologie, močových a střevních infekcí, na úsek parazitologie a sérologie. Tyto laboratoře provádí diagnostiku přímých i nepřímých původců infekcí.
Exkurze nebyla pouze teoretického rázu, ale měli jsme i možnost sledovat aerobní a anaerobní bakterie pod mikroskopem a stejně tak si provést otisky prstů do Petriho misky.
Exkurze nám přišla velice zajímavá a srozumitelná. Měli jsme možnost propojit naše teoretické znalosti s reálným prostředím, kde se dané odběry vyšetřují.

Kateřina Stieglerová, třída 2. B

Fotografie z akce

Fotografie z akce