Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

15. 3. 2022

Exkurze do Kroměřížské nemocnice

Exkurze v nemocnici

V úterý 8.3. navštívila třída 1. A v rámci předmětu Ošetřovatelské postupy Kroměřížskou nemocnici. Nejprve naše kroky zamířily do ambulance chronických ran a následně na sádrovnu. V ambulanci chronických ran se nás ujala paní Sedláčková a zasvětila nás do oblasti péče o rány, která běžně probíhá v této ambulanci. Zejména jsme se dozvěděli informace o dělení ran, jejich hodnocení a byli jsme obeznámeni s postupy při ošetřování. Následovala ukázka nejčastěji používaných dezinfekčních roztoků a různých typů krytí podporujících čištění a léčbu ran. Na závěr jsme si měli možnost vyzkoušet správné přiložení bandáží.


Z ambulance chronických ran jsme se přemístili na sádrovnu, kde jsme proběhl výklad o materiálech, které se zde nejčastěji používají, a o zásadách správného přiložení sádrové dlahy. Po výkladu nastala praktická část, ve které si několik z nás mohlo vyzkoušet roli pacienta a ošetřujícího. Vyzkoušeli jsme si, pod vedením pana Pražáka, přiložení sádrové dlahy na předloktí a na prst horní končetiny.
Velmi děkujeme všem zúčastněným za erudovaný výklad a ukázky, které studentkám v této oblasti ošetřovatelské péče jistě rozšířily obzory.

Mgr. Barbora Malá

Exkurze v nemocnici

Exkurze v nemocnici

Exkurze v nemocnici

Exkurze v nemocnici

Exkurze v nemocnici

Exkurze v nemocnici