17. 10. 2022

První zkušenost s Kroměřížskou nemocnicí očima prváků

Účastníci exkurze do Kroměřížské nemocnice

Čtvrtek 13. 10. 2022 byl den, kdy se naše třída 1.A vydala na exkurzi do Kroměřížské nemocnice. Cílem bylo zjistit a porovnat z hodin teorie, jak vypadá ošetřovací jednotka a její vybavení. Pro některé z nás to byla vůbec první návštěva nemocničního oddělení, proto nám spousta věcí připadala úplně nová.


Naše cesta začala na urologickém oddělení, kde se nás ujala velice milá sestřička. Celé oddělení působilo vlídně, měli jsme možnost projít si snad všechny komplementy. Mě osobně nejvíce překvapil pojízdný převazový vozík. Také jsme zjistili, že na pokojích jsou uzamykatelné skříňky označené číslem postele, takže se pacient nemůže splést. Za zmínku stojí také tabletový systém podávání stravy. Vaří nemocniční kuchyně, obědy jsou na oddělení přivezeny již naservírované na podnose a takto jsou podány pacientům.

Dále jsme se vydali na dětské oddělení. Celá chodba byla nádherně vyzdobena. Podle mého názoru je to snad nejhezčí dětské oddělení, které jsem kdy viděla. Pokoje jsou standardně zařízeny, na některých byly postýlky pro menší děti. Po prohlídce sesterny, která vypadá spíš jako recepce, následovala herna. Ta je vybavena hračkami pro děti všech věkových kategorií, které ty si zde mohou krátit dlouhou chvíli nebo se učit.

Podle mého byla obě oddělení velice hezká a určitě se všichni těšíme, až si prohlédneme zbytek nemocnice při nějaké další exkurzi.

Lucie Sobková, 1.A

Mgr. Hana Ponížilová