Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

29. 9. 2023

EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ – 27. 9. 2023

EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ – 27. 9. 2023

Letošní konec září opět patřil již tradiční oslavě Evropského dne jazyků.  A protože knihovna je příhodným místem k oslavě takového významného dne, ani letos naši učitelé a žáci 2. a 4. ročníků nevynechali příležitost navštívit Krajskou knihovnu Františka Bartoše a Knihovnu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.


Pracovníci obou knihoven si opět připravili kvalitní program věnovaný různým evropským jazykům, a to formou zábavných kvízů, u kterých si své znalosti o evropských jazycích museli osvěžit nejen žáci, ale i učitelé.

V Knihovně Univerzity Tomáše Bati se žáci navíc zúčastnili velmi poutavé přednášky o historii Zlína, která byla obohacena i řadou dobových fotografií.

Žáci 1. A, 1. S a 3. S si pro změnu otestovali své jazykové schopnosti během anglického výkladu při prohlídce Sala terreny v Arcibiskupském zámku Kroměříž a zajímavý program čekal na naše žáky také v Muzeu Kroměřížska, kde se kromě zhlédnutí obrazů Maxe Švabinského museli soustředit i na výklad v angličtině.

Příjemný den byl navíc umocněn hezkým počasím a rovněž velmi profesionálním přístupem zaměstnanců všech výše zmíněných institucí. Za to jim patří naše velké poděkování.

Již teď se těšíme na další Evropský den jazyků.

Mgr. Veronika Jelínková